Temporada de calçots

Al restaurant Can Valldaura ja ha començat la temporada de calçots! Aquest cap de setmana, 19 de novembre, ja pots venir amb la teva família o amb els teus amics a gaudir del Menú Calçotada  en plena natura i a pocs minuts de la ciutat de Barcelona.

Contacta’ns per fer la teva reserva, t’esperem!

calcotsEls calçots són brots de ceba blanca, tendra i dolça, que es cuinen a la brasa i que acompanyats de la salsa Romesco són la base de la calçotada.

La tradició ens explica que fa més de 100 anys que un pagès de Valls, en Xat de Benaiges, va coure per primera vegada les cebes tendres damunt les flames, en comptes de fer-ho damunt les brases. En socarrimar les cebes, les va haver de pelar per poder menjar-se-les i de manera casual va descobrir el calçot.

El consum de calçots s’ha convertit en una festa gastronòmica arreu de Catalunya, la calçotada, que atreu a miles de turistes i gent de la terra. Es couen amb sarments de vinya i s’embolcallen amb paper de diari perquè conservin la calor. Se serveixen en una teula calenta, amb les mans s’enretira la capa socarrimada per la brasa, se suquen en la salsa Romesco i directes a la boca.